Question: Waar kan ik een gratis soa test doen?

Ben je jonger dan 25, dan kun je bij het soa-centrum van de GGD / Sense terecht voor gratis en vertrouwelijk onderzoek naar chlamydia en gonorroe. Als het nodig is, wordt er ook op andere soas getest. Heb je wisselende sekspartners? Laat je dan minstens elk half jaar op soas en hiv testen.

Waar kun je een gratis soa test doen?

Sommige mensen kunnen zich gratis laten testen bij de GGD. De afspraak bij de GGD is anoniem. De GGD houdt wel bij waarvoor je komt. En welke soa-testen je doet en wat de uitslag er van is.

Hoe vraag je een soa test aan?

Een bezoek aan de huisarts of de soa-poli van de GGD gaat meestal zo: De arts of verpleegkundige vraagt waarom je een soa-test wilt. Daarna hoe je seks hebt gehad. En of je met mannen, vrouwen of allebei seks hebt gehad.

Kun je bij de GGD een soa test doen?

Heb je risico gelopen op een seksueel overdraagbare aandoening (soa)? Dan kun je bij de GGD terecht voor een test en eventueel een behandeling. Dit is gratis. Er wordt geen informatie gedeeld met je huisarts, zorgverzekering, ouders/verzorgers, of anderen.

Hoe gaat soa test GGD?

Je krijgt van de arts of verpleegkundige een wattenstaafje in een buisje. Het uitstrijkje kun je doen op het toilet in de huisartspraktijk of GGD. Je gaat met dit wattenstaafje bij je anus naar binnen en strijkt 10 seconden over de wand van je anus.

Wat voor soas zijn er?

Seksueel overdraagbare aandoeningen (soa)Chlamydia. Chlamydia. ( /chlamydia-trachomatis )Gonorroe. Gonorroe. ( /gonorroe )Syfilis. Syfilis. ( /syfilis )Hiv. Hiv. ( /hiv )Hepatitis B. Hepatitis B. ( /hepatitis-b )Hepatitis C. Hepatitis C. ... Genitale wratten. Genitale wratten. ... HPV - Humaan Papillomavirus. HPV - Humaan Papillomavirus.More items...•25 Jun 2021

Welke SOAS test de GGD?

De urine testen we op chlamydia, gonorroe en trichomonas. Soms nemen we bloed af om te testen op syfilis, hepatitis B en HIV. (Je mag van tevoren gewoon eten).

Waarom geen seks voor soa test?

Nee, je kunt beter 14 dagen wachten, zeker als je (nog) geen klachten hebt. Het duurt namelijk vaak even voor je een infectie kunt aantonen. Totdat de uitslag bekend is, is het verstandig geen seks te hebben. Heb je klachten, dan kun je natuurlijk wel langskomen.

Kan je soa-test declareren?

Een soa-test via je huisarts valt onder de dekking van je basisverzekering en wordt dus gewoon vergoed door je zorgverzekering. Wel betaal je eigen risico.

Waar kun je een anonieme soatest laten doen?

Het regelen van een soa-test is niet altijd eenvoudig. Gelukkig komen die bedrijven veel minder vaak voor. Er zijn soa-klinieken ingericht voor soa-onderzoek. Om in aanmerking te komen voor de glijdende schaal moet u een bewijs van inkomen meenemen. Daarom, als u wat geld wilt besparen op testen, vraag dan welke informatie ze nodig hebben wanneer u belt om de afspraak te maken.

Laat je niet misleiden door de naam.

Waar kan ik een gratis soa test doen?

Veel van de vermelde sites kunnen ook algemene soa-tests doen, niet alleen testen op hiv. U moet zich echter zeker laten testen op hiv terwijl u daar bent.

Waar kan ik een gratis soa test doen?

Die tests zijn over het algemeen beschikbaar voor mensen van alle seksualiteiten. Je hoeft niet homo of lesbienne te zijn om getest te worden.

Waar kan ik een gratis soa test doen?

Deze sites zijn niet universeel betrouwbaar, zoals bleek uit een onderzoeksstudie Bonline gepubliceerd in het tijdschrift Sexually Transmitted Infections, maar ze kunnen een goede optie zijn voor diegenen die zich niet op een andere manier willen of kunnen laten testen. Het belangrijkste is dat je zeker weet dat je gaat.

Dat is waar, of u nu getest moet worden vanwege bekende blootstelling of gewoon omdat u voorbereid wilt zijn.

Contact us

Find us at the office

Cudd- Lehnert street no. 7, 84569 New Delhi, India

Give us a ring

Esly Garzone
+76 910 442 603
Mon - Fri, 10:00-16:00

Contact us