Question: Hoeveel mensen dragen het herpes virus?

Contents

De oorzaak is het zeer besmettelijke herpes simplex virus (HSV). Ongeveer 8 à 9 van de 10 mensen dragen dit virus bij zich. Vaak besmetten ouders hun kinderen, meestal wanneer ze een jaar of 2 zijn.

Tags:, Blaasjes op de geslachtsdelen kunnen wijzen op een herpes infectie. Blaasjes op de geslachtsdelen kunnen worden veroorzaakt door het herpes simplex virus, dit wordt dan een herpes genitalis infectie genoemd.

Naast blaasjes kunnen symptomen zoals pijn, een branderig gevoel bij het plassen en bij vrouwen jeuk en vaginale afscheiding ook een teken van een genitale herpes infectie zijn. Genitale herpes is herpes op de geslachtsdelen, een koortslip is geen geslachtsziekte Hoeveel mensen dragen het herpes virus? kan wel een genitale herpes veroorzaken. Hoe loop je herpes genitalis op?

Herpes simplex virus zit in het vocht van de blaasjes, door de blaasjes of het vocht in de blaasjes aan te raken kan het virus worden overgedragen. Je kunt het virus ook brengen via je vingers of je mond naar andere delen van het lichaam. Beschermd condoomgebruik tegen een herpes infectie? Hoe lang na het sekscontact weet ik of ik een herpes genitalis besmetting heb opgelopen? De kans om besmet te raken is het hoogst vlak voor, tijdens en vlak na sekscontact met iemand die een aanval van herpes heeft.

Besmetting met het herpes virus vindt niet altijd plaats tijdens de periode dat er zichtbare blaasjes zijn, er kan ook besmetting plaatsvinden indien er geen zichtbare blaasjes zijn.

Een eerste infectie met herpes simplex verloopt vaak het hevigst. Blaasjes zijn pijnlijk en er kan koorts optreden. Welke herpes genitalis symptomen hebben vrouwen?

Na deze fase volgt al snel pijn, jeuk, vaginale afscheiding en pijn bij het plassen. Niet in alle gevallen ontstaan er blaasjes die met vocht zijn gevuld soms zijn scheurtjes zichtbaar in de huid en het slijmvlies. Welke herpes genitalis symptomen hebben mannen? Klachten bij mannen zijn vaak pijn bij de plasbuis waarna wondjes op de huid en slijmvliezen zichtbaar worden. Anale klachten kunnen zijn: pijn aan de anus en het rectum, obstipatie en scheurtjes en wondjes in de slijmvliezen van de anus en het rectum.

Hoe weet ik of ik herpes genitalis heb? Het vaststellen van de diagnose herpes genitalis op grond van lichamelijke klachten wordt gedaan door een arts. Je kan herpes ook testen via een zelfafname, waarbij je met een wattenstaafje vocht uit de blaasjes afneemt.

Bloedonderzoek om Hoeveel mensen dragen het herpes virus? herpes infectie vast te stellen wordt afgeraden. Hoelang duurt een aanval van herpes genitalis? Kan je van herpes genitalis genezen? Wie eenmaal met het herpesvirus is besmet, draagt het virus levenslang bij zich. Er bestaat geen behandeling tegen herpes genitalis die je van het virus geneest.

Wat moet je doen als je een genitale herpes infectie hebt opgelopen? Je bent nu besmettelijk voor je sekspartner s. In het geval dat je klachten hebt zoals blaasjes, jeuk of andere symptomen die te maken hebben met een aankomende uitbraak van herpes wordt sekscontact afgeraden. Een condoom beschermt niet voldoende om een besmetting te voorkomen als je klachten hebt. Denk er ook aan je handen goed te wassen nadat je de blaasjes hebt aangeraakt, door goede hygiëne voorkom je dat de wondjes van je blaasjes ontstoken raken en het langer duurt voor ze genezen.

Kan ik herpes via bloed testen en is dit zinvol? Test je herpes via bloed dan wordt je bloed onderzocht op antistoffen Hoeveel mensen dragen het herpes virus? het herpesvirus. Met een bloedonderzoek kan worden aangetoond of iemand ooit met het virus in contact is geweest. Helaas is een bloedtest niet zinvol.

Herpes simplex virus: symptomen, oorzaak en behandeling

De uitslag geeft namelijk geen informatie over het moment van infectie nu of langer geleden en op welke lichaamslocatie de besmetting heeft plaatsgevonden. Hoe test ik mezelf dan op herpes? Herpes testen is alleen zinvol als je blaasjes hebt. Met de herpes test van Soapoli-online kun je eenvoudig thuis testen. Dit Hoeveel mensen dragen het herpes virus? je naar het lab. Binnen enkele dagen heb je je diagnose en kun je handelen.

In dit filmpje leggen we je stap voor stap uit hoe een herpestest afgenomen moet worden: Wat kan ik zelf doen om klachten te behandelen? Door zinkzalf op je blaasjes te smeren zorg je er voor dat blaasjes eerder indrogen en het helpt tegen de jeuk. Om de pijn te bestrijden kan je paracetamol slikken of via de apotheek lidocaine creme aanschaffen en deze op de blaasjes smeren. Het smeren van cremes waarin aciclovir zit heeft geen tot zeer weinig effect en raden we dan ook af.

Tip bij het gebruik van cremes of zalven; werk hygienische want het insmeren van blaasjes kan ook lijden tot extra infecties. Wat moet je doen als er herpes genitalis bij je is vastgesteld? Het herpes simplex virus blijft altijd in jouw lichaam aanwezig als je ooit besmet bent geraakt. Het bevindt zich in de aangedane zenuwbaan en trekt zich terug. In veel gevallen bouwt jouw lichaam op den duur voldoende immuniteit op om ervoor te zorgen dat het virus netjes teruggetrokken blijft.

Helaas kun je besmettelijk blijven voor je partner s zelfs als het virus nog geen blaasjes heeft veroorzaakt. Je scheidt dan de virusdeeltjes uit via je slijmvliezen en daardoor kun je jouw partner besmetten. Het is belangrijk om in een vaste relatie je partner te informeren over je herpes besmetting en te laten onderzoeken of je partner reeds besmet is met het herpes virus.

Hoeveel mensen dragen het herpes virus?

Als je beide drager bent van het virus dan hoef je geen aanvullende bescherming te gebruiken. Heb je wisselende partners dan adviseren we Hoeveel mensen dragen het herpes virus?

een condoom te gebruiken en op het moment dat je voelt dat je klachten krijgt of hebt jezelf seksueel contact met anderen te onthouden. Ik heb herpes genitalis, moet ik nu altijd met condoom vrijen? Ja het is belangrijk om condooms te gebruiken. Het virus kan ook worden overgedragen via onbedekte delen slijmvlies waarmee je partner in aanraking komt. Condoom gebruik als je wisselende partners hebt wordt altijd geadviseerd, ook als je in een periode zit waarin je geen symptomen ervaart kan je het virus overdragen.

Heb je aanvullende vragen over herpes genitalis of wil je je persoonlijke situatie bespreken met een soa verpleegkundige? Geplaatst door: Klazien Visser op zondag 13 februari 2022 125 reacties zijn handdoeken e. Geplaatst door: Liesbeth op dinsdag 28 juli 2020 Hoeveel mensen dragen het herpes virus? Liesbeth, Bij herpes is het blaasjesvocht hetgeen wat voor een overdracht kan zorgen.

Dus gebruik bij afdrogen alleen je eigen handdoek. Let ook op bij een mond herpes dat je niet uit je glas laat drinken of kust. Kan je daarvoor een tampon in doen? Geplaatst door: Lien op zaterdag 5 september 2020 Als je een terugkerende herpus type 2 hebt op je bil dus niet op de slijmvliezen, is dit als je het afdekt tijdens een uitbraak waar het met antivirale medicatie vaak niet eens toe komt wel of niet besmettelijk tijden sexueel contact? Gr anne Geplaatst door: Annr op zaterdag 28 november 2020 Beste Anne, Het virus zit met name in de blaasjes.

Bij seks kunnen die stuk gaan door de wrijving en dan kun je een ander besmetten. Door het af te dekken scherm je dit af.

Hoornvlies ontsteking: herpes simplex infectie (HSV keratitis)

Goed opletten dat wat je afdekt goed blijft zitten. Groet Marlous verpleegkundige Geplaatst door: Marlous op maandag 30 november 2020 Hoi, mijn vaste partner en ik zijn beiden besmet. Wat betekent dit voor ons seksueel contact en wat mbt opstoten? Is het nog nodig om condoom en beflapje enzovoorts te gebruiken? Waarmee moeten we rekening houden?

Groetjes, Jennifer Geplaatst door: Jennifer op woensdag 9 december 2020 Beste Jennifer Belangrijk is dat je jezelf in de gaten houd. Voel je de blaasjes weer op komen heb dan even geen seks zodat je de ander niet besmet. Veilige seks hebben kan uiteraard. Groet Marlous Geplaatst door: Marlous Lasschuyt op woensdag 9 december 2020 Hi, kan je ook genitale herpes hebben zonder blaasjes? Ik ben met klachten jeuk en branderig gevoel naar huisarts geweest en had alleen een wondje.

Alle soa testen zijn tot dusver negatief, ook de herpes test. Toch blijven de wondjes zo nu en dan, zonder blaasje, terugkomen. Huisarts houdt het op herpes. Ik heb zelf nooit blaasjes gekregen maar kort na het contact heb ik verder wel bijna alla andere symptomen gehad.

Ik heb een aantal weken na dat de heftigste symptomen voorbij waren een bloedtest laten doen en daar was gelukkig alles negatief. Nu een maand later komen er Hoeveel mensen dragen het herpes virus? irritaties voor rondom mijn penis. Moet ik me toch zorgen maken dat ik herpes heb? Geplaatst door: Anoniem op dinsdag 5 januari 2021 Beste anoniem Een bloedtest is niet een betrouwbare methode om te testen. Maandag wil ik Hoeveel mensen dragen het herpes virus? laten testen. Maar ik ben bang dat de blaasjes dan uitgedroogd zijn, omdat ze nu al een beetje uitdrogen.

Kan de test dan nog uitgevoerd worden? Stel ik heb herpes betekend dit dat ik dan nooit geen seks zonder condoom meer kan hebben zonder risico de ander te besmetten? Ik zou nog graag kinderen willen. Ik heb dit gekregen door seks te hebben met een nieuwe partner, binnen 4 dagen had ik de blaasjes.

Kan het zijn dat dit van een eerdere bedpartner kan zijn? En is het noodzakelijk om dit tegen elke toekomstige bedpartner te vertellen? Is niet echt een lekkere binnenkomer. Geplaatst door: Vlinder op zaterdag 9 januari 2021 1.

Kan de test dan nog uitgevoerd worden? Als je blaasjes gevuld met vocht hebt kan je de test uitvoeren. Stel ik heb herpes betekend dit dat ik dan nooit geen seks zonder condoom meer kan hebben zonder risico de ander te besmetten? Ik zou nog graag kinderen willen. Dit hangt van je partner af, heeft die ook herpes dan is veilig vrijen iets minder belangrijk omdat je partner de infectie al heeft.

Je kan zwanger worden als je herpes hebt. Ik heb dit gekregen door seks te hebben met een nieuwe partner, binnen 4 dagen had ik de blaasjes. Kan het zijn dat dit van een eerdere bedpartner kan zijn? Incubatietijd is ongeveer 10-14 dagen. Indien dit je enige partner is gedurende deze periode dan hoef je alleen deze partner te informeren. En is het noodzakelijk om dit tegen elke toekomstige bedpartner te vertellen? Is niet echt een lekkere binnenkomer. Het is belangrijk om met losse partners veilige seks te hebben.

Heb Hoeveel mensen dragen het herpes virus? een uitbraak blaasjes of voel je dat je een uitbraak krijgt dan raden we seksueel contact af. Groet klazien Geplaatst door: Klazien op zaterdag 9 januari 2021 Beste Klazien, Ontzettend Hoeveel mensen dragen het herpes virus? voor je snelle antwoord. Ik zou graag nog een vraag willen stellen over vraag nummer 1. Het zijn hele kleine blaasjes, Ik zie ze alleen als ik een foto maak met flits.

Ook word het wat gelig en drogen ze al wat in. Ik ga maandag meteen bellen en een afspraak maken, Maar is er Hoeveel mensen dragen het herpes virus? vocht nodig om te kunnen testen? Het zijn zulke kleine blaasjes, je Hoeveel mensen dragen het herpes virus?

het bijv niet vergelijken met een brandwond als je je bijv aan een pan verbrand. Geplaatst door: Vlinder op zaterdag 9 januari 2021 Vocht uit de blaasjes is noodzakelijk om vast te kunnen stellen of het gaat om een herpes simplex virus. Het is lastig de blaasjes te beoordelen adhv een beschrijving, hiervoor kan je het beste een Hoeveel mensen dragen het herpes virus?

raadplegen. Hoe groot is de kans Hoeveel mensen dragen het herpes virus? besmetting van de ander? Groetjes Geplaatst door: Anoniem op woensdag 20 januari 2021 Beste anoniem, De kans het herpes simplex virus over te dragen is het grootst vlak voor een uitbraak en als er blaasjes zichtbaar zijn.

In het geval van blaasjes zou ik je adviseren af te zien van seks met een partner. Met een losse partner is het van belang veilig te vrijen en slijmvliescontact te voorkomen, ook tijdens het voorspel. Het is lastig een kansbereking te geven over de kans van overdracht van herpes virus als je geen klachten hebt en veilig vrijt. Ik heb nooit seks gehad tijdens dat ze een uitbraak had. Is er een kans dat ik het niet heb? Dokter zegt is alleen overdraagbaar tijdens dat iemand uitbraak Hoeveel mensen dragen het herpes virus?.

Geplaatst door: Anoniem op zaterdag 30 januari 2021 Beste Anoniem Gezien je daar nooit klachten van hebt gehad is er niets aan de hand. Het virus is het meest actief als er blaasjes zijn. Groet Marlous Geplaatst door: Marlous Lasschuyt op zaterdag 30 januari 2021 Hallo, Ik heb een vraagje.

Ik ben besmet met het herpes virus. Hoeveel mensen dragen het herpes virus? waren een paar bultjes vaginaal, en voelde me heel ziekig. Pupilgrootte was groter dan mijn linkeroog, ook brandde mijn oog. Dit is de maanden erna alleen erger geworden. Ik heb laatst weer een herpes aanval gehad, beneden. Weer enorme last van mijn oog, en nu staat mijn oog Hoeveel mensen dragen het herpes virus? rechts. Nu vroeg ik me af zijn er meer gevallen bekend van mensen met herpes die dit soort klachten hebben?

Mijn klachten begonnen er vlak na. En het trekt zich terug in de zenuwbaan toch? Ik vind het heel apart. En hoor graag of er meer mensen zijn die dit hebben. Geplaatst door: anoniem op vrijdag 12 februari 2021 Hallo, De uitbraak begon 2 maanden geleden.

Zag er klein en rustig uit. Nu voor 6 weken de kuur gedaan. De wratjes gaan open, de huid wordt dun. En het lijkt alsof ik mijzelf juist door condilyne gebruik aan het besmetten ben. Wat is de beste behandelmethode? Geplaatst door: Marja op dinsdag 23 februari 2021 Beste Marja, Dank voor je bericht. Ik denk dat je het beste contact op kan nemen over de bijwerkingen die je ervaart met de arts die de condyline heeft voorgeschreven.

Mogelijk is er een alternatief voor het behandelen van genitale wratten wat voor jou beter werkt. Groet, Klazien verpleegkundige Geplaatst door: Klazien op woensdag 24 februari 2021 Hallo, Ik had een vraagje.

Als je je bijvoorbeeld open scheert met een scheermes rond je vagina en je hebt het herpes virus maar geen uitbraak kan je jezelf dan weer infecteren of een uitbraak opwekken? Gezien je al een infectie met het herpes virus hebt op deze locatie denk ik dat je vooral hygiënisch moet werken en moet voorkomen dat je het virus naar andere plekken op het lichaam verspreidt.

Jullie zeggen dat je kunt laten onderzoeken of je sekspartner het herpesvirus al heeft. Je kunt het toch niet aantonen met een bloedtest? Is het bekend hoe groot de kans is op besmetting als je geen uitbraak hebt?

Wat kan ik tegen toekomstige bedpartners zeggen qua risico? Ik heb mijn eerste uitbraak 5 blaasjes rond genitaliën. Met mijn ex heb ik een half jaar geleden voor het laatst gevreeën ook die heeft nooit een uitbraak gehad. Of is het net zo aannemelijk dat ik het misschien al eerder had en het nog niet tot uiting is gekomen? Geplaatst door: Hoeveel mensen dragen het herpes virus? op woensdag 10 maart 2021 Ik had een relatie van 3,5 jaar, het is pas uit.

Mijn ex partner en ik deelde de herpes samen, was best lastig ,omdat hij het vaker dan mij kreeg en we groeide meer uitelkaar, ik kon het wel accepteren maar hij niet dat gevoel had ik gewoon. Maar nu dat we uitelkaar zijn vind ik het moeilijk om een nieuwe partner te hebben. Ik weet niet hoe ik ermee moet omgaan, wil de persoon niet afschrikken.

En wil ook niet doorgeven. Ik heb erg veel schaamte en hoop ooit geaccepteerd te worden door een man. Misschien is er iemand die dit leest die je tips kan geven? Is dit iets wat bij herpes kan voorkomen Geplaatst door: Natas Hoeveel mensen dragen het herpes virus? dinsdag 30 maart 2021 Beste Natas Ik adviseer je hiermee Hoeveel mensen dragen het herpes virus? de huisarts te gaan.

Die kan je hierin verder helpen. Er staat bij passend bij herpesinfectie. Betekent dit dus dat ik herpes heb? Nu wilde ik dus testen maar testen kan ik dus niet want ik heb helemaal geen zichtbare blaasjes ook niet gehad! Hoe kan je eventueel dan wel testen of je het hebt? Eigenlijk is elke vorm van seks dan gewoon niet meer mogelijk als zeker wil zijn dat je niet de ander besmet.

Geplaatst door: Deedee op vrijdag 9 april 2021 Beste Deedee, Ik denk dat je het beste je behandelaar kunt vragen hoe zij deze diagnose gesteld hebben. Zonder blaasjes kun je niet testen bij ons. Groet Marlous Geplaatst door: Marlous Lasschuyt op vrijdag 9 april 2021 Stel je zit voor 6 maanden aan het medicijn aciclovir voor je herpes en terwijl je dit slikt heb je seks ben je dan nog steeds besmettelijk en moet je dan nog steeds een condoom gebruiken?

Begin dec 2020 heb herpesinfectie gekregen. Ongeveer 2 a 3 weken hierna kreeg ik last van heel veel vaginale afscheiding. Wat ik eerder nooit had. Op het moment heb ik hier nog steeds elke dag last Hoeveel mensen dragen het herpes virus?. Na die eerste keer heb ik nooit meer blaasjes of een aanval gehad.

Hoeveel mensen dragen het herpes virus?

Kan die dagelijkse vaginale afscheiding komen omdat ik nu drager ben van herpes infectie? Want lees wel terug dat dat toe neemt bij een aanval maar niet dat dat altijd blijft. Geplaatst door: Anoniem op woensdag 19 mei 2021 Beste Anoniem, Ben je na het vast stellen van de herpes infectie ook op chlamydia en gonorroe getest? Slik al twee weken valaciclovir. Huisarts zegt; gewoon doorgaan met de medicatie maar heb het idee dat het niet aanslaat Geplaatst door: Claudia op vrijdag 21 mei 2021 Hoi Klazien, Andere mogelijke oorzaken zijn uitgesloten.

Wel gebruik ik sinds juni 2020 de prikpil. In dec heb ik mijn derde prik gehad en iets later is de vaginale afscheiding ontstaan. Daarom besluit ik daarmee te stoppen. Maar omdat ik terug lees op internet dat bij herpes vaginale afscheiding kan toenemen vraag ik me af of het daar door komt. Of is dat alleen tijdens een uitbraak. Ik heb namelijk geen 2e uitbraak meer gehad.

Geplaatst door: Anoniem op zaterdag 22 mei 2021 Beste Anoniem, Klachten door herpes komen voor tijdens een herpes uitbraak. Als je vaginale klachten aanhouden en alle oorzaken zijn uitgesloten dan kan je het beste je huisarts raadplegen. Kun je een langere tijd terug besmet zijn met herpes genitaal en dan pas na circa een jaar een uitbraak krijgen?

Volgens de arts was dit niet realistisch en kwam een eerste uitbraak altijd binnen de incubatietijd. Ik lees op internet echter andere dingen. Ik heb overigens geen blaasjes, wel roodheid en 1 hard bobbeltje. Arts gaf ook aan dat het op de foto niet op herpes lijkt.

Ergens ben ik toch een beetje bang. Geplaatst door: Marie op maandag 24 mei 2021 Hoi Marie, Vaak zijn de klachten het heftigst als je een eerste uitbraak hebt, klachten verlopen na de eerste uitbraak vaak milder. Misschien goed om langs je huisarts te gaan en de diagnose herpes genitalis eerst te laten bevestigen. Ook door de afscheiding heb pijn en kan niet werken. Een herpes aanval kan wel 10 dagen of langer zijn. Als je volwassen bent mag je maximaal 4 x daags 2 paracetamol 500 mg. Wij adviseren met deze pijnklachten verdere medische hulp bij je huisarts te zoeken.

Groet klazien Geplaatst door: Klazien viaser op donderdag 24 juni 2021 Hoi. Ik ben een beetje aan het uitzoeken wat kan en mag op seksueel gebied als je besmet bent met herpes genitale. Wat ik nergens terug vind is als je als besmet persoon iemand pijpt, kan die persoon dan ook besmet geraken?

Alle tips en weetjes zijn altijd welkom. Het is niet makkelijk om hierdoor een relatie te vinden, maar wil het niet opgeven. Daarom wil ik goed geïnformeerd zijn. Geplaatst door: C op maandag 5 juli 2021 Ik heb herpes genitalis.

Slik nu een kuur van 5 dagen. Heb een vaste sex partner. Hoe ik hier aan kom is onduidelijk. Als mijn partner ooit een koortslip heeft gehad, zou het al kunnen overdragen via orale sex toch? Ik haat de gedachte dat ik hierna niet meer met hem zou kunnen vrijen zonder condoom.

Wat als we besluiten toch zonder condoom te vrijen als mijn uitbraak voorbij is. Kan ik hem alsnog besmetten? Voor zover hij het virus al niet bij zich droeg of ik hem niet al besmet heb. Er wordt gezegd dat heel veel mensen het virus dragen maar het niet weten. Die hebben toch ook sex met een vaste partner zonder condoom. Ze maken zich er in ieder gevalgeen zorgen over.

En de mensen met kans op koortslip die moeten hun partners ook vertellen dat ze dat regelmatig hebben en dus ook herpes genitalis kunnen overdragen.

Ik probeer de ernst van de situatie in te schatten waarin ik me bevindt. Of is uitgangspunt zolang je geen uitbraak hebt ben je ok. En neem je net zo'n risico als iemand die wel eens een koortslip heeft? Ben heel Hoeveel mensen dragen het herpes virus? Geplaatst door: Ann op dinsdag 27 juli 2021 In een vaste relatie kan ik me voorstellen dat condoom gebruik niet prettig is. Je kan de situatie met je partner bespreken en samen de keuze maken hoe om te gaan met deze infectie en wanneer je wel of niet een Hoeveel mensen dragen het herpes virus?

gaat gebruiken. Geplaatst door: Klazien op woensdag 28 juli 2021 Ik heb een aantal vragen over herpes, Een vrouw heeft herpes in de mond, hoe groot is kans dat een man besmet raakt tijdens zoenen? Als de vrouw herpes heeft in de mond en de man bevredigd haar vaginaal door te beffen en vrijen al dan niet met condoom. Hoe groot is dan de kans op besmetting? Of is herpes locatie gebonden en dus in dit geval enkel in de mond van de vrouw?

Als de vrouw de man pijpt hoe groot is de kans op besmetting? Hoe groot is de kans überhaupt om besmet te raken als de vrouw geen klachten heeft maar wel besmet is met herpes? Kun je Herpes oplopen en hier vervolgens geen last van hebben maar wel drager zijn? Kun je eigenlijk wel een relatie aangaan met iemand die besmet is met herpes zonder t zelf te krijgen?

Of Hoeveel mensen dragen het herpes virus? die kans erg groot dat je t zelf ook krijgt? Betekent dit altijd gebruik maken van een condoom in die relatie? Heb dit eigenlijk nooit zo specifiek kunnen vinden. Gister met iemand gezoend en daarna werd gezegd dat ze een wondje had. Vind dit echt niet chill, maar goed misschien is t niks. Dit is niet de eerste keer dat ik na afloop of tijdens zoenen zoiets hoor. Ik heb nooit klachten ondervonden tot nu toe, maar t zijn wel dingen die me soms aan t denken zetten.

Gr Roy Geplaatst door: Roy op zondag 1 augustus 2021 Beste Roy ik heb een reactie via de mail gestuurd! Groet Marlous soa verpleegkundige Geplaatst door: Marlous Lasschuyt op maandag 2 augustus 2021 Ik heb een vraag over herpes. Na 2 dagen kreeg ik een branderig gevoel bij het uiteinde van de plasbuis.

Dit houdt nu 5 dagen aan en is de enige klacht. Plassen maakt het niet meer of minder. Zou dit herpes kunnen zijn of zou ik dan ook andere klachten moeten hebben…? Houd het in de gaten en Hoeveel mensen dragen het herpes virus? op andere soa als dat risico er is geweest. Groet Marlous Geplaatst door: Marlous Lasschuyt op woensdag 4 augustus 2021 Beste, Ik heb eergisteren seks gehad met mijn vaste bedpartner.

Hij kwam er gister toevallig achter dat hij een koortslip had en ik ook. Wij hebben vaker uitbraken van een koortslip dus wellicht iets aangewakkerd. Echter heeft hij me maandag gebeft, zonder koortslip Er was nog geen sprake van uitbraak. Moet ik me zorgen maken om een uitbraak daar beneden? Groet, D Geplaatst door: D op woensdag Hoeveel mensen dragen het herpes virus?

augustus 2021 Beste D dat zou kunnen. Houd jezelf goed in de gaten aankomende dagen of er iets verandert Groet Marlous soa verpleegkundige Geplaatst door: Marlous Lasschuyt Hoeveel mensen dragen het herpes virus? woensdag 4 augustus 2021 Bedankt voor de snelle reactie.

Alleen, het zou kunnen betekent dus niet dat het daadwerkelijk ook gebeurd begrijp ik hier uit? Dit is ons vaker overkomen overigens Groet, D Geplaatst door: D op woensdag 4 augustus 2021 dit virus is erg besmettelijk maar het is afhankelijk van hoeveel virusdeeltjes er op dat moment aanwezig waren.

Ik kan niet voorspellen dat je 100% gegarandeerd daar nu ook blaasjes krijgt. Het is helaas afwachten en hopen dat het niet zo is. Groet Marlous Geplaatst door: Marlous Lasschuyt op woensdag 4 augustus 2021 Beste, Mijn vriendin, met wie ik al 6,5 jaar een relatie heb, heeft een herpes uitbraak gehad afgelopen week.

Dit was de eerste keer dat dit haar vagina betrof. Nu zijn alle klachten weer gezakt en we vroegen ons af vanaf wanneer er weer seks kan plaatsvinden? Geplaatst door: Kevin op zondag 8 augustus 2021 Beste Kevin, zodra de blaasjes weg zijn is de infectie niet meer actief. Groet Marlous Geplaatst door: Marlous Lasschuyt op zondag 8 augustus 2021 Ik heb een branderig gevoel aan uiteinde van de eikel. Ik heb verder geen blaasjes ofzo. Hoe kan ik dat evt testen en na hoeveel dagen?

Krijg je altijd zichtbare blaasjes? Want die heb ik niet. Misschien maak ik me druk om niks. Chlamydia en gonorroe zijn negatief Geplaatst door: Michael op donderdag 26 augustus 2021 Hallo! Ik ben nu sinds 2 maanden een meisje aan het daten, zij vertelde mij gisteren dat ze herpes genitalis heeft.

Ze heeft dit gekregen via orale seks. Wij hebben nog geen onveilige seks gehad, maar ik vraag me wel af of dit uberhaupt mogelijk is. Overal lees ik dat het ook overdraagbaar is voor een aanval, maar hoe groot is die kans nou? Ik zit er echt niet op te wachten om herpes te krijgen of mijn hele leven met condoom te vrijen. Wat kan ik nu echt verwachten? Alvast bedankt voor jullie advies. Gr Dirk Geplaatst door: Dirk op maandag 30 augustus 2021 Beste Dirk Herpes is een hele ingewikkelde. Zodra de blaasjes er zijn is het virus het actiefst.

Sommige mensen hebben ooit een keer een aanval gehad en daarna nooit meer last. Je partner zal jou op de hoogte moeten stellen zodra er een uitbraak is. Groet Marlous Geplaatst door: Marlous op dinsdag 31 augustus 2021 1,5 jaar geleden heeft zij een aanval gehad primo dat is tevens de enige. Kan ik dan aannemen dat haar lichaam het dusdanig onder controle heeft en dat ik mij geen zorgen Hoeveel mensen dragen het herpes virus?

te maken? Ik snap dat het een lastige casus is, maar dit hele onzekere gedoe frustreert me. Dirk Geplaatst door: Dirk op dinsdag 31 augustus 2021 Hallo, Ik slik 1000 mg valtrex elke dag voor herpes genitale. Hoe groot is de kans dat ik iemand kan besmetten? Sinds ik die medicatie slik heb ik geen enkele symptomen meer. Geplaatst door: Jenelle op zaterdag 18 september 2021 Als je besmet bent en nog jong bent en dus geen Hoeveel mensen dragen het herpes virus?

relatie hebt, waardoor het vertellen tegenover iemand lastig is. Is het als je geen uitbraak hebt veilig om seksueel contact te hebben en bedoel ik niet meteen naar bed gaan met elkaar. Geplaatst door: Lot op zondag 19 september 2021 Beste Lot, Je kunt herpes ook doorgeven als je geen klachten hebt. De kans dat je het doorgeeft is dan wel veel kleiner dan wanneer je blaasjes hebt.

Heb je blaasjes of zweertjes? Dan is de kans om het door te geven groter. Je kunt dan beter geen seks hebben. Groet Marlous Geplaatst door: Marlous Lasschuyt op zondag 19 september 2021 Hallo, Ik ben erg in de war door verschillende informatie op internet en wat mijn dokter me verteld.

Mijn dokter al 2 dokters hebben me dit verteld trouwens verteld me dat je alleen besmettelijk bent vlak voor een uitbraak tijdens en daarna. Ik slik medicatie en heb al 2 jaar geen uitbraken gehad. Me dokter zegt dat ik dan niemand kan besmetten. Toch lees ik overal over mensen die geen symptomen hebben en het dan alsnog door kunnen geven. Ik weet nou niet wat waar is en wat niet. Ik zit aan een hoge dosering Hoeveel mensen dragen het herpes virus?.

Geplaatst door: Naomi op donderdag 30 september 2021 Beste Naomi, De hoogste besmettelijkheid is inderdaad net voor en tijdens een uitbraak. Weet de arts dat je valtrex slikt? Is dat Hoeveel mensen dragen het herpes virus? angst voor een nieuwe uitbraak? Goed dit te bespreken met hem. Groet Marlous Geplaatst door: Marlous Lasschuyt op vrijdag 1 oktober 2021 Ik heb een aantal jaar geleden een besmetting opgelopen. Daarna nog 1 x een uitbraak gehad op m'n been boven m'n lies en nu op m'n onderbuik.

Ik kan alleen iemand besmetten bij aanraking van die plek toch? Niet door bvb zoenen of vanuit het zelfde glas te drinken? Geplaatst door: Anoniem op dinsdag 5 oktober 2021 Beste Anoniem, Als je een koortslip een blaasje op je mond hebt dan moet je inderdaad niet zoenen of een glas delen.

Andere plekken op je lijf vermijd je qua wrijving, aanraking. Groet Marlous Geplaatst door: Marlous Lasschuyt op woensdag 6 oktober 2021 Hoi, gisteravond heb ik gezoend met iemand terwijl ik dus een opkomende koortslip had.

Zij heeft zelf niets, maar nadat we klaar waren kwam ik Hoeveel mensen dragen het herpes virus? dat er toch een blaas nog wel heel op mijn lip zat. Hoe groot is de kans dat ze mij heeft besmet van de kus naar oraal…. Geplaatst door: Anoniem op dinsdag 26 oktober 2021 Je zult het helaas moeten afwachten. Binnen enkele dagen zullen blaasjes ontstaan als er een overdracht heeft plaats gevonden.

Houden jullie beiden Hoeveel mensen dragen het herpes virus? even in de gaten aankomende dagen. Groet Marlous soa verpleegkundige Geplaatst door: Marlous Lasschuyt op dinsdag 26 oktober 2021 Hallo, Ik heb al heel lang een koortslip. Ik vraag mij ook af hoe het werkt binnen een vaste relatie, aangezien er geen soa-test is voor herpes maar de meeste mensen in een vaste relatie geen condoom meer willen gebruiken.

Ik wil mij niet constant zorgen maken over herpes. Het komt heel vaak voor, condooms kunnen je maar deels beschermen, de meeste mensen weten niet dat ze het virus Hoeveel mensen dragen het herpes virus? en er zijn ook geen testen voor herpes die je kunt doen voordat je stopt met condooms in een vaste relatie. Is het dan wel mogelijk om het te voorkomen of Hoeveel mensen dragen het herpes virus? iedereen er vanuit gaan dat ze het waarschijnlijk krijgen?

En als je al hsv-1 krijg je dan sowieso klachten op het moment dat je wordt besmet met hsv-2? Geplaatst door: Anoniem op zondag 31 oktober 2021 Kan het zijn dat je bij de ene variant wel klachten hebt en bij de andere variant niet?

Geplaatst door: Eva op maandag 1 november 2021 Als ik drager van hsv-1 mijn partner kus zonder koortslip en we elkaar oraal bevredigen kunnen we dan hsv-2 krijgen?

Is het wel mogelijk om in een vaste relatie zonder condoom waarin een iemand drager is van hsv-1, hsv-2 te voorkomen? Geplaatst door: Anoniem op woensdag 3 november 2021 Scheren geeft altijd een reactie op de huid, ik zou dit alleen doen als je huid volledig genezen is en er geen wondjes ed meer te zien zijn.

Ik heb geen seksueel contact gehad met een ander of maar dan ook iets gedaan. Ik ben kassiere, kan het zijn dat ik het via mijn handen heb ontvangen en in mijn pauze het perongeluk heb overgebracht onder? Of dat ik na een collega de wc heb betreden en het opliep.

Vanwege een auto immuun ziekte is mijn weerstand zero. Ik ben totaal radeloos hoe dit ooit heeft kunnen gebeuren en voelt erg onterecht. Met urineren ga ik door de grond. Is een normaal seksleven met mijn man nooit meer mogelijk?

Veel sterkte Geplaatst door: Marlous Lasschuyt op maandag 8 november 2021 Hey, Hoelang moet je wachten om terug seks te hebben? Hoeveel mensen dragen het herpes virus?

merk dat het niet zo goed lukt met mijn partner. Gevoel dat hij precies niet past. Ik had een uitbraak 3 weken geleden. Is dit normaal dat seks niet lukt? Alvast bedankt voor de info. Indien de seks pijnlijk is dan stoppen.

Het is van belang dat je opgewonden bent voldoende vochtig om gepenetreerd te kunnen worden. Blijven de klachten aanhouden dan adviseer ik je contact op te nemen met je huisarts. Het zijn met vocht gevulde blaasjes, gepaard met pijn. Dit klinkt er niet echt naar. Laat het de huisarts zien als het nog eens komt.

Groet Soa verpleegkundige Geplaatst door: Marlous Lasschuyt op zondag 19 december 2021 Als zowel jij als je vaste partner herpes generalist heeft kan je dan wel seks hebben zonder condoom of is de kans groot dat je zo opstoten bij elkaar aanwakkert? Geplaatst door: Anoniem op maandag 20 december 2021 altijd de huid goed in de gaten houden en geen seks hebben zodra je een herpes aanval voelt op komen Groet Soapoli-online Geplaatst door: Marlous Lasschuyt op maandag 20 december 2021 Beste, Als je beide herpes hebt, en de vrouw is zwanger kan je dan seks hebben als de man een opstoot heeft?

Kan dit kwaad voor je baby in Hoeveel mensen dragen het herpes virus? buik? Of kan je gewoon seks hebben. De vrouw krijgt normaalgeen opstoot als haar man het wel heeft en ze hebben seks, alleen nu is ze banger aangezien ze zwanger is. Geplaatst door: Katja op woensdag Hoeveel mensen dragen het herpes virus? december 2021 Beste Katja, In geval van klachten wordt altijd afgeraden even geen seks te hebben. In het geval van een zwangerschap is seks af te raden indien het aan het eind van de zwangerschap is en de vrouw al zou kunnen bevallen.

Neem bij meer vragen contact op met de verloskundige voor advies. Ik heb 5 dagen gelden seks gehad met mijn nieuwe vriend en had na de seks opeens een pijnlijk gevoel in mijn vagina. Het was rood en gezwollen, Hoeveel mensen dragen het herpes virus? niets te zien.

Ik dacht aan de oorzaak te ruige seks, aangezien dit vaker is voortgekomen. Ik denk dat ik last heb van herpes, maar mijn partner geeft aan nog nooit hier last van hebben gehad. Ik vroeg mij t volgende af: - Kan ik ook herpes krijgen zonder dat hij herpes heeft - Kan het zo zijn dat hij herpes drager is maar nooit klachten heeft gehad en ik nu heftig reageer Hoeveel mensen dragen het herpes virus? De relatie is over. Maar durf nu geen nieuwe relatie meer te beginnen.

Ben ik geheel besmettelijk met alle vormen van seks, beffen en zoenen? Wat mag ik wel en wat mag ik niet. Geplaatst door: Lissw op vrijdag 28 januari 2022 Wat vervelend dat je zoveel klachten hebt Lissw en dat je relatie Hoeveel mensen dragen het herpes virus? is. Je hebt een boel vragen, begrijpelijk ; boek een e-consult bij ons in. Dan kunnen we al je vragen bespreken. Groet Marlous Verpleegkundige Soapoli-online Geplaatst door: Marlous Lasschuyt op vrijdag 28 januari 2022 Kan ik bloed doneren als ik genitale herpes heb, maar geen uitbraak heb?

Geplaatst door: anoniem op dinsdag Hoeveel mensen dragen het herpes virus? februari 2022 ja dat kan, informeer bij de bloedbank Marlous Geplaatst door: Marlous Lasschuyt op dinsdag 1 februari 2022 Hallo Ik heb herpes Kan ik ook medicijnen krijgen die er voor zorgen dat ik geen uitbraken meer krijg Als ik een uitbraak heb krijg ik meestal voor 5 dagen medicijnen Maar ik wil ze gewoon blijven slikken zodat ik minder last van uitbraken heb kan dat Geplaatst door: Mamabeertje op woensdag 2 februari 2022 Beste Mamabeertje deze vraag moet je met je behandelaar bespreken.

Soapoli-online Geplaatst door: Marlous Lasschuyt op woensdag 2 februari 2022 Ik heb iemand ontmoet die genitiale herpes heeft en ik heb veel met haar gezoend, geen seks gehad, geen pijpen. Ze gaf aan al hele poos geen klachten te hebben gehad. Ik maak me enorm zorgen dat ik dit door tong zoenen van naar heb gekregen. Zo ja hoe kom ik erachter of ik nu herpes heb? Geplaatst door: Victor op donderdag 10 februari 2022 Beste Victor als zij geen klachten had dan is het risico dat je een koortslip hebt opgelopen niet groot.

Je merkt het als je pijnlijke blaasjes krijgt op en rond je mond. Marlous Geplaatst door: Marlous Lasschuyt op vrijdag 11 februari 2022 Ik kreeg pas na relatie van een half jaar een uitbraak.

Kan dit na een half jaar na besmetting of kan het van iemand anders zijn geweest? Hij zegt dat het niet van hem komt omdat hij zich voor mij heeft laten testen in relatie voor mij Geplaatst door: Elly op maandag 28 februari 2022 Beste Elly, Ben je bij de huisarts geweest om te laten constateren dat het ook echt herpes is? Een eerste uitbraak zie je vaak binnen enkele dagen als je met iemand contact hebt gehad met een herpes blaasje. Soapoli-online Geplaatst door: Marlous Lasschuyt op dinsdag 1 maart 2022 Hi Marlous, Ja uit de test kwam herpes.

Wij waren toen al een half jaar bij elkaar toen ik de eerste uitbraak kreeg. Ik vond het vreemd dat het na een half jaar uitbrak nl. Geplaatst door: Elly op dinsdag 1 maart 2022 Beste Elly snap ik, het is lastig goed antwoord te geven via een blogreactie, Je bent getest bij je huisarts denk ik, misschien kan je daar nog een vervolggesprek bij aanvragen of bij onze een E-consult boeken.

Dan kunnen we er iets dieper op in gaan. Groet Marlous Geplaatst door: Marlous Lasschuyt op woensdag 2 maart 2022 Hai, mijn vriend en ik hebben allebei een actieve herpes aanval en hebben nu bijna 2 weken geen seks gehad. We hebben geen pijn meer alleen nog wel korstjes van het helen.

Mogen wij al seks hebben? En kunnen wij elkaar besmetten? Als ik een aanval heb kunnen we dan met of zonder condoom?

Er is nergens op internet duidelijk te vinden wat je moet doen ala je allebei herpes hebt. Geplaatst door: Roos op donderdag 31 maart 2022 Beste Roos het virus is actief net voor de uitbraak en als je blaasjes met vocht hebt. Houd jezelf altijd in de gaten. Voel je een aanval dan wacht je even met seks hebben tot dat over is. De ander kan anders ook een nieuwe aanval krijgen. Wat moet je doen als één van de twee partners in een vaste relatie besmet is?

Volgens wat wij lezen ben je het meest besmettelijk tijdens een uitbraak, maar ook daarbuiten is het risico niet 0. Dien je levenslang beschermde seks te hebben? En wat bij een kinderwens? Geplaatst door: Paul Janssens op vrijdag 1 april 2022 Vervelend Hoeveel mensen dragen het herpes virus?

een van jullie herpes heeft. Ik begrijp dat er nog veel onduidelijk is. Je bent getest bij je huisarts denk ik, misschien kan je daar Hoeveel mensen dragen het herpes virus? een vervolggesprek aanvragen of bij onze een E-consult boeken. Dan kunnen we er iets dieper op in gaan. Geplaatst door: anoniem op woensdag 6 april 2022 je bent besmettelijk net voor de uitbraak en tijdens de uitbraak.

Je gaat dat herkenen als je vaker een uitbraak hebt. Maar het kan ook zomaar zijn dat je nooit meer een uitbraak krijgt. Het is helaas erg onvoorspelbaar. Seks hebben mag natuurlijk gewoon maar let op als je klachten krijgt. Marlous Geplaatst door: Marlous Lasschuyt op woensdag 6 april 2022 Vandaag vernomen van de huisarts dat ik herpes genitales heb, ben erg geschrokken wat dat inhoud voor toekomstige relaties als ik moet gaan mededelen dat ik drager ben, daar is geen 1 man blij mee ben ik bang.

Ik heb het opgelopen denk ik via orale sex alhoewel diegene geen koortslip had, ik heb ook met hem gezoend, zou ik het herpesvirus dan ook niet op mijn mond moeten hebben??? Heeft de huisarts je vragen niet beantwoord of voorlichting gegeven? Morgen kun je h anders nog even bellen dat je nog een boel vragen hebt. Je mag bij ons ook een e consult inboeken mail dan even.

Groet Marlous Geplaatst door: Marlous Lasschuyt op Hoeveel mensen dragen het herpes virus? 19 april 2022 Mijn partner heeft dit sinds enkele jaren. Ik heb nergens last van en nooit klachten gehad. Kan ik ervan uitgaan dat ik met soa-vrij door deze tests dus ook mezelf herpes-vrij mag beschouwen?

En, herpes hou je een leven lang. Voor altijd seks met condoom, oke. We kunnen - als ik klachtenvrij - wil blijven dus nooit meer onbeschermd seks hebben, idem voor orale seks etc.? Ik heb echt geen zin in herpes maar toch. Nu heb ik 12 dagen na het seksueel contact last van pijn en rode vlekken op mijn penis. Kan dit herpes zijn rode vlekken nu al 24 uur maar geen zichtbare blaasjes. Tav seksueel contact, gewoon wachten tot die rode vlekken weg zijn? En als er geen blaasjes ontstaan is het dan geen herpes?

Groet, Willem Geplaatst door: Willem op vrijdag 29 april 2022 Beste Willem, Als je onzeker bent of dit herpes is kan je het beste even je huisarts vragen de plekjes te beoordelen. Het is lastig om via de blog te beoordelen of het nu wel of geen herpes is. Bij voorbaat dank voor de reactie, Bert Geplaatst door: Gert op zondag 1 mei 2022 Hey, Na het plassen krijg ik last van vocht.

Heb mezelf hierop getest en het bleek herpes te zijn. Ik heb nooit wondjes gehad ergens. Wat kan ik nog wel op het gebied van sex, kan zoenen nog? Geplaatst door: Hans op woensdag 4 mei 2022 Beste Hans waar ben je getest? En hoe via urine of bloed? Marlous Geplaatst door: Marlous Lasschuyt op woensdag 4 mei 2022 Beste Marloes, Ik ben zowel bloed als op mijn urine getest.

Ik heb nog steeds geen uitwendige wondjes gehad. Wel blijf ik last ondervinden van het vocht en branderig gevoel kan ik nog wel aan voorspel doen of is niks meer mogelijk? Groetjes, Hans Geplaatst door: Hans op woensdag 11 mei 2022 Heb je positief getest via bloed Hans? Geplaatst door: Marlous Lasschuyt op woensdag 11 mei 2022 Zowel via bloed als urine Geplaatst door: Hans op woensdag 11 mei 2022 Hai, ik heb nu sinds een jaar besmet met herpes genitalis.

En het blijft echt elke maand terug komen. Dit is erg vervelend dat het zolang aanhoud en zo vaak is. Is hier iets tegen te doen? Geplaatst door: Oem op maandag 23 mei 2022 Wat vervelend Oem! Als ik het goed begrijp betekent dit dat ik drager ben maar dat het niet actief is momenteel? Qua seks word natuurlijk altijd condoom aangeraden. Maar wanneer kan je geen condoom gebruiken? Naast dat condooms duur en niet prettig zijn. Wil je ook denken aan het krijgen van kinderen. Deze uitslag zou ook Hoeveel mensen dragen het herpes virus?

passen bij een koortslip herpes infectie bij je mond. Is de diagnose genitale herpes gesteld nav dit bloedonderzoek? Dat is allemaal niet vastgesteld dus daar ga ik nog even navragen.

Ik was nog wel benieuwd of je een antwoord had op mijn vraag over condoom gebruik met herpes. En aanvullend of daar dus verschil in zit bij type 1 en Hoeveel mensen dragen het herpes virus?.

Geplaatst door: Anoniem op donderdag 26 mei 2022 Beste, Hoeveel mensen dragen het herpes virus?. Heb je genitale herpes dan kan je dit via seks slijmvlies contact overdragen naar een sekspartner. Overigens maakt het type 1 of 2 niet uit, beide kan je overdragen naar anderen. Bespreek je aandoening met je partner zodat die zelf de keuze kan maken wel of geen condoom.

Contact us

Find us at the office

Cudd- Lehnert street no. 7, 84569 New Delhi, India

Give us a ring

Esly Garzone
+76 910 442 603
Mon - Fri, 10:00-16:00

Contact us